|
Uzun Gezilerde Dikkat Edilecek Hususlar
|
| digi_boy26 |
Mesaj Tarihi 24-01-2010 21:56
|

Moderatör

Durum : 
Katılım Tarihi: 05.01.09
|
Uzun soluklu gezilere çıkıldığında (yöre turları gibi) aşağıdaki maddelere dikkat etmek gerekir. Arkadaşlarımızın foruma kattığı bilgileri bir araya getirip yayınlıyorum 
sipahi tarafından yazılan metin:
Abiler arkadaşlar .........
Fatih eksiğimiz olan bir konu değimiş.Kendisine çok teşekkür ederim....
Benimde eklemek istediğim birkaç konu var.Gezmeyi bilmediğimiz gibi gezi hazırlığınıda yapmayı bilmiyoruz.Dilim döndüğünce gezi hazırlığı ve gezi için yapılması için bir kaç maddede sıralamaya çalışacağım......
Şu soruyu bana sorabilirisiniz,"Gökhan sen kaç kere uzun soluklu gezi yaptın ?" diye.Hep aklımda olan fakat vakit ve nakitin yan yana gelmemesinden dolayı gerçekleştiremediğimden olan geziler.Mesela hep uç noktalara giden aklım yine öyle bir gezi planlıyor ki, belki bana gülebilirsiniz.
Şimdi ben bu konuyu dönem ödevi olarak kendime adlediyorum.İlk önce gezi planlaması nasıl yapılır diye bu başlık altında toparlayacağım.Daha sonraki günlerde hazılığımı yapıp hep aklımda olan geziyi, sanki geziye çıkıyormuş gibi sizlerle paylaşmak isterim....
Madde 1.
Geziye hazırlanırken planlama en önemli kural.Gezi güzergahı tahminen çıkarılır.Mesala Karadeniz gezisi.Nerden gidilecek nerede ne kadar kalınacak gibi.
Madde 2.
Gidilecek olan yere daha önce giden varsa kesinlikle bilgisine danışılacak.Yol durumları, yer bilgileri not alınacak.Zor durumda kalındığında yardım istemek için motosiklet dostu olan kimselerin telefon numaraları laınacak.
Madde 3.
Gezi rotasında bulunan tarihi ve turistik yerlerin nereler olduğu hangisinin gezilmek için uygun olduğu, nerelerden gidileceği gibi bilgilerin öğrenilip not alınması.
Madde 4.
Gezi esnasında hava ve yol durumunun iyi değerlendirilip yanınıza alacak olduğuz eşya ve malzemelerin iyi seçilmesi.Fazla malzeme ve eşya taşımamak için geziye katılacak diğer arkadaşlarla koordine kurulup ortak karar alınması.
Madde 5.
En önemli konularda biri.Sağlık ile ilgili bir bilgi kağıdı hazırlanarak, geziye katılacak arkadaşlar ile paylaşılması.Bu bilgi kağıdında; Alınması gereken ilaçlar, varsa alerjiniz olan ilaçlar veya kimyasallar, önemli durumlarda aranılması gereken telefon numaraları.
Şimdilik aklıma gelen maddeler bunlar.İlave edecek olan arkadaşlar varsa bu başlık altında bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım ..........
esteam tarafından yazılan metin:
---Yedek telefon yada yedek batarya şu anda aklıma gelen
SİNAN ATAK // 0542 27 26 25 0
26 SA 598 KIRMIZI YBR '05 125CC R9
KIRMIZI YBR'Lİ ELEMAN GİDERİM SENLE YER HERE YeBeRe 
Bu Eskişehir'de haala tekerleğimin basmadığı yerler var 
Demir at, avrat, silah !!!
Düzenleyen digi_boy26 Düzenleme Tarihi: 24-01-2010 23:26 |
| |
|
|
| esteam |
Mesaj Tarihi 24-01-2010 22:44
|

Elit Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 27.02.09
|
İşte bunlar bizim ileri gitmeye, gelecekteki amatörlükten kutulup profosyanel gezilere hazırlamamızda katkıda bulunacak bilgiler. Böyle elle tutulur bilgiler paylaşiıldıkça içimde öyle alevler dönmeye başlıyorki....
---Yedek telefon yada yedek batarya şu anda aklıma gelen
Gökhan DOKUZBOY
ASYA 200GY-2
0-543-270-53-36
Eskişehir'i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır.
M.KEMAL ATATÜRK
15 Ocak 1923 |
| |
|
|
| farukyayla |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 08:42
|

Yönetici

Durum : 
Katılım Tarihi: 07.01.09
|
Arkadaşlar en önemli bir şeyi unuttunuz bilin bakalım
Faruk Yayla
Honda Dylan 150
kawasaki vn 800 vulcan
Yaşlanarak değil yaşayarak öğrenilir!!!!Zaman sadece armutları olgunlaştırır...Ya KASK TaK ; Ya ÖL. |
| |
|
|
| Umut |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 09:51
|

Süper Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 11.01.10
|
Arkadaşlar çok güzel ve yerinde bir konu. Her yıl yazın (son 3 yıldır eşimle beraber ondan önce yalnız) arabayla bu tür macera dolu tatillere çıktığım için dilim döndüğünce elimden geldiğince yazmaya çalışayım.
Birkere arabayla yada motorlarda olsa grup sürüş tekniklerini ve grup sürüş kurallarını katılımcıların hepsinin bilmesi gerekiyor. Bu konu ayrı ve çok detaylı şekilde ele alınmalı bence...
Grup sürüşü konusunda herkes bilgili gelelim geziye çıkmadan yapılacaklara. Kontrol edilmesi gereken noktalar var elbet...
1. Evraklar : Ehliyet - Ruhsat ve Trafik Sigortası, varsa Kasko belgesi, Yol haritası, Acil telefonlar (polis, jandarma), Nüfus cüzdanı, Kalınacak otellerle ilgili bilgiler (rezervasyon vs bilgileri)
2. Yedek eşya: Grupta minimum 1 adet yedek kask
3. Yedek malzemeler : Yedek anahtar, Grupta 1 adet takım çantası, yedek sigorta, yedek ampül, yedek gaz ve debriyaj teli, çekme halatı(ip), motor yağı, zincir yağı, grupta 1 adet ilk yardım çantası, bakla (zincir için), yedek kulak tıkacı
Tüm bunları kontrol ettikten sonra geziyle ilgili detay çalışmalara girebiliriz.
Öncelikle gidilecek yol ve gidilecek mekanın tam yeri tespit edilir. Örneğin çanakkeleye gidiyoruz diyelim. Çanakkaleye hangi yoldan gideceğimize karar vermeliyiz.
Alternatifleri değerlendirip sizin için en doğru keyif alacğaınız yolu seçmelisiniz. Biz Çanakkale gezisi için Eskişehir- Bozüyük- İnegöl-Bursa (çevre yolundan)- KAracabey-Susurluk-Balıkesir-Edremit-Asos-Behramkale-Ayvacık-Ezine-Geyikli (feribotla bozcaada)- Geyikli-Truva- Çanakkale-Eceabat(feribotla)-Gelibolu- Lapseki (Feribotla)- Biga- Bandırma- KAracabey-Bursa (çevre yolu)- Kestel-İnegöl- Bozüyük- Eskişehir yolunu takip edeceğiz. Buralarda 2 yıl kalıp her yeri gezip dolandıüğım için burayı örnek verdim 
Gezinin başında nerelerde kalacağınızıda belirlemeli ve kötü süprizlere mahal vermemelisiniz (geçen sene olduğu gibi adrasana gidip yer ayarladığımda oldu ama ufakta olsa perişan olabiliyorsunuz)
Kalınacak yerleri belirledikten sonra yolda nerelerde mola vereceksiniz yani bir aksilik olmaması durumunda nerede duracak dinlenecek nerede yemek yiyeceksiniz oraları belirlemelisiniz. Grup gezilerinde en zor iş yemek yenilecek yerleri seçmektir kimi balık ister kimi tavuk yemek kimide ot yer o yüzden siz yanınıza mutlaka atıştırabielceğiniz ETİ'den bisküvi filan bişeyler koyun reklamda yaptım mola yerlerinide belirledikten sonra yanınıza mümkünse GPS alın yoksada haritayı eksik etmeyin... Sizi yönlendirecek olan grup lideri ve yardımcısı olacaktır unutmayın...
Gideceğiniz yerde nerelerde kalınır nerede yemek yeniri belirledikten sonra nereleri gezebilirizi belirlemenizi öneririm oraya gidip hiçbirşey bilmiyorsanız bu konuda işiniz biraz zor örneğin geçen sene gittiğim eğirdirde birkaç yeri gezmek istedim ama oralı olanlar bile bahsettiğim yerleri bilmiyorlrdı o yüzden siz gitmeden nereleri gezmek istiyorsanız yada nerelere gitmek istiyorsanız çıkarın adresini alın.
Tüm bunları tamamlayınca geziye çıkacağınız ve gezi süresince mutlaka hava tahminini öğrenin karayolları sitesinden nereye gidecekseniz yol tahminini alın yol çalışması olup olmadığpını bilin...
Bunun dışında benim aklıma şimdilik bunlar geliyor eşimle konuşup artçılar için neler gerekli ve sonra okuyup atladığım yerler varsa onlarıda bir ara yazmaya çalışırım... Sizde eklerseniz farklı tecrübelerinizden yararlanmak adına iyi olabilir... Biraz uzun oldu o yüzden kesiyorum sonra devam ederim...
Selamlar
UmuT
Umut OZDEMIR
umutozdemir@hotmail.com
Hyosung Satıldı MOTORSUZ!!!
0 505 772 50 97
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK |
| |
|
|
| UMIT |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 09:57
|

Elit Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 21.01.10
|
Şuana kadar toplu olarak fazla geziye çıkmadığım için bu konuda bilmediğim şeyler oldugunu düşünüyorum.Güzel paylaşım.Teşekkürler.
=== 4 TEKER BEDENİMİ, 2TEKER RUHUMU TAŞIR === |
| |
|
|
| viper_1 |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 11:24
|

Tasarım Sorumlusu

Durum : 
|
Yol arkadaşı çok önemli..
Cebinde parası, altında (pahalı) motosikleti ve(ya) tüm malzemeleri tam olan insan yola hazır bir arkadaş demek değildir.
Daha önce onunla beraber yol yapmış olmanız, onun motora olan hakimiyet derecesini bilmeniz, yapacağı davranışları önceden kestireceğiniz birisi olmalı.
Yolda konuşamazsınız, sesinizi duyuramazsınız. Her seferinde yol kenarına çekip dert anlatmak zaten imkansızdır. 2 ufak el işaretiyle tüm derdinizi rahatlıkla anlayacak ve aynı derecede anlatacak birisi olmalı.
Yeri geldi m birbirinizi frenleyecek, yeri geldi mi cesaret verecek birisi olmalı!.
Bunları nasıl yapacağızz diyorsanız motosikleti olan her arkadaşınızla en az 1-2 defa yol yapın, mesafe birbirinizi tanıyacak kadar uzun ama fazla yormayacak kadar kısa olsun. Zamanla herşey ortaya çıkar, hiç çekinmeden ben bu insanla yola çıkarım diyeceğiniz yol arkadaşlarınızı seçersiniz.
Bunları tecrübeme dayanarak yazıyorum..
Selamlar
Kia ora, Volkan AKAN / Honda XL650 V
- Flickr Fotoğraf Albümü
- Yeni Zelanda İzlenimleri |
| |
|
|
| drkemal |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 11:29
|

Yönetici

Durum : 
Katılım Tarihi: 10.04.09
|
Paylaşım için teşekkürler arkadaşlar... Volkan sana ayrıca teşekkürler taaa oralardan bize yetişiyorsun... Dönüş ne zaman inşallah?
Dr A.Kemal Güler 0 533 653 39 91
SYM Fiddel II |
| |
|
|
| KAFKAS KARTALI |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 11:32
|

Elit Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 14.03.09
|
süper neler yapılması ve yanımızda neler olması gerektiği bilinci olan arkadaşlarla heryere gidilir.. ))) |
| |
|
|
| aposentr |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 11:47
|

Tasarım Sorumlusu

Durum : 
|
Bİlgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler..
Activacı ...Sedona Borla 2010...
Abdurrahman ESEN
 |
| |
|
|
| VeNoM |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 11:52
|

Kıdemli Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 20.10.09
|
Bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Birde daha iyi bilen kullanan vardır elbette, şu deodorant kutusuna benzer kutu içinde lastik tamir spreyleri var.Hem patlayan tekeri onarıp hemde şişirmek için.Onlardanda gereklidir diye düşünüyorum.Bir geziyi mahvedecek şey olarak benim aklıma direk lastik patlaması geliyor çünkü.İttir ittir nereye kadar  |
| |
|
|
| viper_1 |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 12:08
|

Tasarım Sorumlusu

Durum : 
|
Teşekkürler Kemal abi, daha vakit var dönüş için :)
Tubeless lastikler çoğunlukla patlağı hissettirmiyor, gideceğiniz yere kadar götürüyor ama önemli bir hasar varsa lastikte tabiki yarı yolda bırakır..
Keiti markasının lastik tamir seti var. Onu taşıyordum ki bir gün yolda kullanmak nasip oldu. Eğer lastiğe fitil takma tecrübeniz varsa hiç sorunsuz yolunuza devam edersiniz.
Ya da dert etmeyin kullanma klavuzu yardımcı oluyor :)
http://www.feyizo...?pID=44717
Kia ora, Volkan AKAN / Honda XL650 V
- Flickr Fotoğraf Albümü
- Yeni Zelanda İzlenimleri
Düzenleyen viper_1 Düzenleme Tarihi: 25-01-2010 12:10 |
| |
|
|
| Yalcin YALCIN |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 14:34
|

Kıdemli Üye

Durum : 
Katılım Tarihi: 05.06.09
|
Bence çok önemli bir konu. Yazanların emeğine sağlık.Yinede herkes görüşünü belirttikten sonra toparlanması gerekecek bence Sinanım. Hatta forumda gezi formatı da olabilir yol.Bu formatta daha önceden belirlenmiş kıriterler işaretlenerek (Mesafe,hava durumu,yol tipi,yolculuk için gerekecek malzemeler,gezi süresi,vs...) kimin motoruna uygun olup olmadığı yada katılıp katılamıyacağıda anlaşılır diye düşünüyorum. Gelişime çok açık bir konu.
Yalçın YALÇIN
Kılıç kınını kesmez... |
| |
|
|
| digi_boy26 |
Mesaj Tarihi 25-01-2010 16:48
|

Moderatör

Durum : 
Katılım Tarihi: 05.01.09
|
biraz daha toparlansın bir düzenleme yapacağım Yalçın abi. çok güzel şeyler çıkıyor ortaya.
SİNAN ATAK // 0542 27 26 25 0
26 SA 598 KIRMIZI YBR '05 125CC R9
KIRMIZI YBR'Lİ ELEMAN GİDERİM SENLE YER HERE YeBeRe 
Bu Eskişehir'de haala tekerleğimin basmadığı yerler var 
Demir at, avrat, silah !!! |
| |
|